lørdag 21. februar 2009

Sangtekster - Breakeven




Jeg var litt sent ute med dette blogginnlegget, men som man sier; bedre sent enn aldri.
Denne gangen ble vi bedt om å ta for oss en sangtekst, og jeg valgte å skrive om en sang jeg hører mye på for tiden, Breakeven av The Script. Grunnen til at jeg valgte denne sangen var fordi jeg hører mye på den, men også fordi jeg synes det er en fin sang, som har litt mening.

Breakeven er en sang av the Script, en gruppe bestående av tre gutter fra Dublin. Sangen er hentet fra albumet deres kalt The script, som har endt opp som en svært stor suksess. Det er også blitt sagt at dette albumet er det albumet som har solgt flest album på kortest tid i hjemlandet Irland.

Sangteksten forteller om å miste noen man har elsket, og vi får oppleve det fra guttens synsvinkel. I teksten blir det fortalt at gutten har slått opp med kjæresten, men at han ikke har kommet seg over bruddet, i motsetning til kjæresten. Vi får høre hvordan han sliter, mens hun har fått seg nye kjæreste. "Her best days will be some of my worst. She finally met a man that's gonna put her first. While I'm wide awake she's no trouble sleeping. Cos when a heart breaks no it don't breakeven... even... no", dette er vers nummer 2, og det kommer tydlig frem hvor trist han er i forhold til bruddet mellom de to. Det virker på mange måter som om hans kjærlighet er mer envis. Kanskje var det hun som slo opp, og at han tok det tyngst blir det ikke lagt sjul på i teksten.

Temaet i sangen er helt klart ulykkelig kjærlighet, og jeg tror det er en sang mange kan kjenne seg igjen i. Dette gjør at man er lett mottakelig for sangen, og kanksje mange liker den enda bedre av den grunn. Stemningen i sangen formidler tydlig fortvilelse hos sangeren, da han f.eks synger "Just prayin' to a god that I don't believe in". Det er en veldig sårbar tekst, som forteller historien om en mann, der kjæresten har gitt opp forholdet.


Sangen er en typisk sang om ulykkelig kjærlighet, og den eneste kunnskapen man må ha for å forstå sangen er nok bare det å ha opplevd kjærrlighet og vite hvordan det er å elske noen du ikke kan få. Siden det er en kjærlighetssang inneholder den ingen samfunnskritikk, men likevel blir det sunget at han ber til en Gud som han ikke tror på. Dette kan jo tolkes som at artisten har svært liten eller ingen tiltro til Gud, og ser dette som en siste mulighet. Han er villig for å gjøre alt for å få tilbake kjæresten, til og med be til noe han ikke tror på.

Sangen har svært få rim, men det er likevel god rytme og sangen er fengende. Totalt er dette en sang som er svært behagelig å høre på. Passer å høre på i nærmest alle situasjoner.


















Bilde

Ingen kommentarer: